söndag 16 augusti 2020

Vilhelmina Sagovägen/Vildmarksvägen

 Vi rullade vägen förbi Umeå igår där vi var in o handlade lite vid Ikea och träffade yngsta sonen m flickvän o tog en lunch tillsammans💞....sedan skildes våra vägar och vi åkte upp mot Vildmarksvägen,

Vi stannade för en fika vid denna fina platsen där vi var helt ensamma just på denna sidan Lögdeåälven

Konstverk fanns det också här 😄
Ekopark Käringberget, här finns det brandpåverkade grova tallskogar , urskogslika granskogar o vidsträkta myrmarker. Här ska det finnas bävrar som bygger dammar, kungsörnar och andra rovfåglar, orre gråspett och mindre hackspett trivs här läste jag.


På andra sidan älven stod 2 husvagnar , så det finns gott om plats att stanna vid.

När vi precis kokat kaffe och skulle gå ut och sätta oss på en bänk som fanns precis(för att vi inte tänkte plocka fram våra egna stolar 😆) ...så kom det just en stor Kabe som ställde sig kloss mot bänkarna och till råga på allt så tog dom fram sina egna stolar och rullade ut markisen ?? 😳Varför måste man ställa sig så nära om man inte ska använda dom.?😏 Jaja vi rullade vidare igen.
Vi var ju på väg till Vilhelmina 😄o vidare mot Kittelfjäll

Vi kom fram till slut och kör genom Vilhelmina kommun, och förbi det runda konditoriet.😘
Vi hade kört länge (tidig morgon från Skellefteå) och trodde vi skulle kunna stanna till vid en sjö och en fin rast/ställplats för natten, vi sökte o sökte men vi var för trötta så vi orkade inte söka mera utan stannade vid Kolgårdens camping. Vi hade inte tänkt stanna vid en camping utan ville hitta ett mysigt ställe ...men när hunger 😋och trötthet😴 kommer så måste man ta det som bjuds.😆Sen är han så trevlig han som driver detta ställe så det var kul stanna till här ändå.


Det kom fram lite sol så vi passade på att äta ute. Kjell piggnade till när vi ätit klart 😁o njuter i fulla drag.
Här var det också magiskt att stå i köket och ha den fina utsikten medan jag lagade maten.
Omniaugnen gillar jag👍den har jag använt ofta nu.

En fantastisk kväll igen här efter Vildmarksvägen. Vi har nu fortsatt lite till och hoppas att vädret är med oss för här i fjällvärlden kan vädret vända fortare än man hinner med😂

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar