tisdag 11 september 2012

En dag i lingonskogen

I Söndags tog vi en dag med våra kära vänner i lingonskogen. Jag gillar verkligen att gå i skogen med min väninna. Vi pratar skrattar och har så trevligt. Sen blir det alltid resultat i hinkarna.
Vi hade ett fantastiskt väder. Solen sken och gott om lingon fanns det.
Här var Kjell framme med kameran...snygg som man är i skogen:-) :-)
Titta så stora och fina lingon det fanns.
Kjell satte sig så snyggt på en stor sten....när man då ska vara snabb att fota honom....eftersom han inte gillar att vara med på bild...så missade jag hela stenen..ha ha. Men det blev fint ändå:-)
En härlig dag med vännerna
Fort fylldes dom första hinkarna....vi trodde inte att vi skulle hitta så mycket bär. Så det var tur att vi hade påsar med oss också i bilen. Så efter att hinkarna var fulla blev det påsarnas tur.
Efter plockning blev det kaffe och blåbärspaj hemma hos vännerna...mums, jättegott
Janja skickade hem med oss, egenodlade morötter till vår son. Tusen tack för denna dagen. Rik känner vi oss nu med lingon fyllt i frysen, och att vi fick göra en god gärning och ge mina föräldrar en tio liters hink med lingon. Dom blev så jätte glada över den:) Det är så roligt att kunna hjälpa till och överraska. Dom är alltid så fantastiskt snälla med oss och ställer alltid upp för oss till 100%. Därför är det roligt att kunna göra nåt snällt tillbaka till dom. Det är dom absolut värda:-).

Idag är det annars ett jättetråkig surt väder här. Så det blir en innedag till det vänder.

Ha det gott. Kram// D

5 kommentarer:

 1. Oj såå mycket lingon! Då återstår rensningen, passar kanske bra om vädret är trist idag.
  Kram Yvonné

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo det var så mycket att vi hade svårt att sluta;) rensningen gick på nolltid. Det är lätt att rensa lingon om man har rensbrickan.Vädret är ff trist och rått. Hoppas allt är ok med dej:-)Kram

   Radera
 2. Du kan inte ana hur mycket Lingon och Kantareller jag såg i dag!!!!

  På Hötorget:)

  Kram

  SvaraRadera
 3. Fantastiskt att hitta så mycket lingon. Gillar inte så värst att plocka lingon, men ibland måste man. Vågar grabbar ville ha lingon och bad snällt mamma fixa lite och då kan man ju inte neka. Så vi kokade ungefär 6-7 liter. Det är ju snart gjort. Vi tycker det är roligare átt plocka svamp. Vi är på väg att träffa ett antal andra husbilsåkare nu i helgen och då skall vi plocka kantareller, det ska bli kul. Ha det så gott. 3 M

  SvaraRadera