onsdag 12 september 2012

Våra husbilar..

Detta är våra husbilar. Eller rättare sagt....den sista är vår nuvarande bil. Vi trodde som många andra, när man köper en husbil...att denna ska vi nu ha....alltid:-) Denna första husbilen blev en Kabe Travelmaster -2006 års modell. Den hade hörnsäng på 130 cm bredd. Så den behöll vi inte länge. Det blev ett byte snabbare än vi egentligen hade trott och tänkt:-)

På Nolia mässan för 3 år sedan bytte vi denna. En Adria Matrix -2011 års modell. Denna med enkelsängar och en motordriven 130 cm säng man kunde köra ner ovanför soffgruppen. Det märkte vi då att det inte var så smart lösning. Eftersom jag är så morgonpigg, så när någon låg i den sängen fick jag krypa under sängen för att komma åt att koka kaffe tex....ingen bra lösning heller....

Så nu äger vi en helintegrerad Knaus sky i av -2012 års modell. Kanske detta är 3:e gången gillt:) Denna har enkelsängar, gästsäng som man drar ner över förarstolarna. Plus att den har en separat dusch...som jag hade på önskelistan, och en fin toa. Ett vinkelkök som jag också önskat mig. Bra med sittplatser. Denna husbilen kan vi campa med på vintern. Det saknade vi med Adrian. Känns som säsongen kan töjas lite mera då. Sen har vi det fantastiska garaget där vi kan packa allt.
Nu fattas det bara ett namn på denna skönhet. För det är en "hon":) Många döper sina bilar efter ägarnas namn. För oss är det svårt kan jag säga....om vi ska döpa henne efter mitt och makens namn.
Hur döper man efter våra namn...Deciree och Kjell ?? Det kan bli lite svårt:-) Kanske ni kan hjälpa oss. Vad ska bilen heta ? har ni några förslag får ni gärna säga till. Ibland behövs lite tips o förslag:)

Ha det bra. 
Kram // D

12 kommentarer:

 1. Hej på er.
  Ja namn är svårt kanske på era bokstäver men man kan fundera. För oss var det ett självklart namn: Annexet. Inte huvudbygnaden utan "Annexet".
  Nu till något helt annat, tyvär hamnar det här eftersom jag "slarvat" bort din mailadress!!
  Du sätter alltid vattenstämplar på bilderna och det vill jag också göra menhelt plötsligt fungerar det inte?!! Hur gör du?
  Kram Yvonné

  SvaraRadera
 2. Hej igen Dessan.
  Nu har jag fått igång vattenstämpeln igen, tror jag ha ha Annars återkommer jag till dig
  Kram Yvonné

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha ha . Ok vad bra. Vi skrev ungefär samtidigt till varandra:-) ha ha. Lycka till

   Radera
 3. Gå in på Pixlr.com. Öppna bild fr din dator. Om du har din bild du vill märka, väljer du skrivbord, välj bilden . Sen ser du att det finns ett arbetsfält till vänster. Välj den stora bokstaven A, klicka på den, ställ markören längst ner där du vill skriva ditt namn. En blå ruta syns. Sen skriver du bara i den vita textrutan. Välj storlek, färg på texten o OK. Sen går du på den svartmarkerade arkiv uppe till vänster. Spara. Jag brukar gör - 1, under namn o formatet brukar jag ändra till 100 %. Sen OK igen. . O spara på skrivbordet. Sen frågar datorn om du vill spara innan stängning. Då säger du nej. Sen kan du ta nästa bild...öppna bild fr datorn...det verkar invecklat kanske, men när du provat går det som en dans:-) lhoppas jag inte snurrade till det:) ycka till. Hör av dej om du har fler frågor. Kraaam

  SvaraRadera
 4. Vi döpte Husbilen efter min mormor och firade namnsdag i Söderköping i lördags, trevligt!

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Var inne på att döpa henne som min famor hette. Men har inte bestämt ännu. Kul att ni förde mormors namn vidare:-) Kram

   Radera
 5. Fina bilar och hoppas ni ska trivas med den nya! :) Vi har faktiskt bara haft en, och nu känns det svårt att byta ut den ;)Namn... ja det är lite lurigt... Vi döpte vår mest efter känslan, vad den symboliserar för oss. Vi skrev en gång om det där med husbilar och namn:
  http://www.freedomtravel.se/2010/04/vad-heter-er-husbil/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo vår sista är super:) förstår att inte ni vill skiljas fr er bil. Ni har fixat o donat en massa på den. Klart man ska välja efter känslan. Ert namn är bra:). Tack för tipset o förslagen.

   Radera
 6. Visst är det pyssligt med namn. Från att ha haft en Dettan (Dethlef) blev det en kombination av initialer. Känns också att det är en Ellen. Ha dé!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ok. Det var därför eran hette Dettan , smart:) Nu har bättre namn än oss att döpa efter:) ett sött val. Kram

   Radera
 7. Vi har ju fortsatt att kalla vår bil för Mysan, för det är vad den är för oss. Vi behöll det namnet även när vi bytte. Det kändes rätt. Men det där med att byta bil är inte lätt och det blir alltid en del kompromisser, är nästan oundvikligt. Men det viktigaste för oss i denna bilen var att få en queenbed, så vi kunde gå upp után att störa och det är lättare att bädda. Det var viktigt för oss. Vi får se vad vi byter till nästa gång, men vi går inte tillbaka till halvintegrerad, det vet vi och samma sak, när det gäller sängen. Lycka till med nya bilen! Kram 3 M

  SvaraRadera
 8. Jo jag vet. Jag känner också för att fortsätta att kalla våran husbil för "lilla pärlan"...men vi får se. Vi gillar var sin säng. För jag har tempurmadrass för ryggen och maken vill ha hårt underlag. Så det funkar inte med en queensbed för oss. Vi känner också att helintegrerade bilar är kanon. Tack för det 3M. Kram

  SvaraRadera