söndag 29 juni 2014

Öjebyns kyrkmarknad

Bloggen funkar väl inte riktigt som den ska denna årstiden:) Jag skriver inte lika aktivt...och hinner inte besöka andra bloggare som jag skulle vilja...ber om ursäkt för det kära vänner. Men det är sommarens fel:-) ...trots vi haft lite kyligt.

I helgen har vi här uppe i Norr, haft en fantstisk helg. Med sol varje dag. Det har varit riktigt skönt. Vi har dessutom Piteå summer games. Sveriges näst största fotbolls cup. Vi har haft över 40.000 besökare här i Piteå. Vår folkmängd har fördubblats denna helg ialla fall:-)) Maken har haft jouren i helgen. Så det har varit några hektiska dagar. Idag då det är hemresa för alla, har det varit lugnare för kära maken:)

Vi har dessutom haft en kyrkmarknad i helgen. Som jag gärna också besöker. Jag och Kjell gifte oss i Öjeby kyrka 1990. Så efter 24 år var det väl dags att besöka den igen tyckte jag:-)

 Predikstolen är från 1706.
 Kyrkorgeln är flyttad. Den stod inte där på våran bröllopsdag.
 Här stod vi o sa JA till varandra:)
Kyrkobygget började 1408, och den första etappen av kyrkan var klar: 1425. På 1750-talet revs vapenhuset och två kors armar byggdes till. Vid utbyggnaden kom det märkliga klocktornet att hamna snett i förhållande till södra korsarmen. Detta torn nedan är äldre än kyrkan och är Norrbottens äldsta byggnad.
Efter kyrkbesöket:) blev det lite vandring bland knallarna/försäljar stånden.
 Ett och annat stånd med tenn armband fanns det...:)
 Lite keramik också...
 Och smycken förståss:-))
3 st cykelturer, en tor varje dag, hemifrån och till kyrkmarknaden, tog mig ca 20 minuter att cykla med min el-cykel, enkel väg. Och 20 minuter tillbaka hem:) Lite motion får man ändå, tots det är el-motor. Annars känns det som jag aldrig skulle kommit fram:) Idag har vi till o med kunnat sitta i solen och må gott. Solen har värmt så skönt Hoppas er helg har varit fin också:-) Trevlig söndagkväll.

6 kommentarer:

 1. Vi har haft ruskväder lördag - Söndag!
  Bobilen har fått vila men i morgon är det dags igen!

  Kram

  SvaraRadera
 2. Här värmer solen också närmare 40gr, underbart o dopp i havet har det blivit hihi
  Kramiz

  SvaraRadera
 3. Det är väl härligt när det händer något.
  Här har helgen som var bjudit på både sol och moln.
  Vädret har varit hyggligt även om värmen inte riktigt infunnit sig.
  Å så har vi haft fotbollscup för yngre barn.
  Ha en go vecka!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Instämmer med sommartid o bloggflitigheten ;-) Vackra kyrkbilder!

  SvaraRadera
 5. Inte behöver du ursäkta någonting, du skriver mest av alla och alltid lika kul att läsa vad du skriver. Jag ska ta efter dig och gå in i kyrkorna också så långt det går. Missade detta så sent som idag. Jag gillar att beundra kyrkorna. Mycket roligare än köpcentra. Kram till er från France.

  SvaraRadera
 6. oj ja, det där med sommar o hinna med blogg...ujuj! Fast å andra sidan så har jag haft en mer än hektiskt vår med vilket gjort att mkt stannat av, dels tillträdde jag som ordförande för vår simklubb i mars samt att jag fortfarande är huvudtränare samt arbetar heltid på skolan...då räcker inte riktigt dygnets alla timmar till och bloggen varit det som strukit mest på foten.
  Nåväl....kyrkan var jättefin och klart att det är kul att få komma tillbaka till en sådan viktig kyrka!
  kramar

  SvaraRadera