söndag 22 maj 2016

Middag med våra fina husbilsvänner

 I går lördag blev vi bjudna hem till våra vänner Leif o Rose på grillmiddag....till husbilen. Dom campade nämligen i vår stad:)) Kjell är förkyld och lite knäckt så vi bestämde att inte åka ut med husbilen i helgen då..och tur var väl det...då kunde vi umgås ute med dessa goa vänner. Och vi behövde inte oroa oss att smitta ner dom när vi satt ute vid deras husbil :). Oj ! så mysigt det var...och dessutom var vädret med oss...kanonhärligt :)) Ingen sol men rätt varmt ändå.
Leif stod för grillningen o Kjell kunde slappa och titta på och surra med goda vännen istället

 Grill middagen var helt suveränt god och efter maten så bjöds det på en massssa goda frukter och god glass. Bla en god whiskey glass som var så god att den måste jag köpa hem:)
 
Som ni ser bakom oss, så började det till att svartna lite i molnen bakom oss. Vi var rädda att det skulle bli en rejäl regn skur medan vi satt ute och åt. Men Leffe startade bara motor markisen så vi kunde sitta kvar ett tag till med dessa fina vänner. ( Det fotade jag inte, för då regnade det rejält. Meeen så mysigt det var ändå. Vi satt ju under tak :)
 Jag gick o fotade lite vid vattnet, alla mörka moln....
 ....men det är jättevackert ändå.
 
Till och med så kom regnbågen fram. Undrar då åter igen vem som hade skatten hemma:))
På senkvällen när det regnat ett tag och det blev lite kyligare, så åkte regnjackan o tröjor fram. Det blev ett tag till med vännerna ute vid deras husbil innan vi började traska hemåt och tackade för en fantastiskt trevlig kväll och dag med denna fina familj.
Måste få visa ett bra knep/tips Rose-Marie hade för sina glas, detta för att slippa klirr i lådorna när man kör husbilen.
 Hon hade klippt och särat/delat på 2 hushållspapper rullar.
Lagt in glaset i den ena halvan...lagt den andra ovanpå, med kanten utanpå om ni förstår. Detta momonetet låser fast den ena pappdelen och åker inte upp och delar sig.  Jätte fiffigt tyckte jag att det var. Det gäller att hitta på nåt så glasen får stå ifred :) Tack för det tipset vännen.

11 kommentarer:

badtant.bloggo.nu sa...

Hej. Vilken tur att jag kikade in här hos dig för nu fick jag ett bra tips på hur jag ska förvara glasen i husbilen. Nästa helg blir det årets premiärtur för oss. Läääängtar så. Ha det gott och vem vet...vi kanske syns efter vägen nån gång. Kramen

Lennart och hans tankar sa...

Tänk så många trevliga vänner man får tack vare bobilen!

Kram

Matts Torebring sa...

Visst har ni midnattssol hos er nu? Men kylan kommer säkert ändå. Kram

Dessan sa...

Matts: jo det är nu vi har ljust dag o natt. Det är lika häftigt varje sommar. :-) Kram

TantGlad sa...

Hamnade här genom någon annan blogg. Så trevligt med husbil, och jag kan tänka det finns mycket att se efter vägarna.

Fina bilder och trevlig kväll till dig.

Rose-Marie i Rosvik sa...

Tack för en jättetrevlig kväll Dessan!!!

FREEDOMtravel sa...

Vilken dramatisk himmel! Och smart knep med glasen! Vi har ganska många lådor i lådorna för att saker ska ligga still och lite handdukar här och där för att det inte ska klirra för mycket ;)

Millans Värld sa...

Vad mysigt med grillkväll med goda vänner.
Ni ser ut att ha det gott tillsammans.

Kram

Gunilla Strand sa...

Vilka härliga bilder :)
Till helgen funderar vi på att åka upp till er! Ni får det bästa vädret i landet ser det ut som! Grattis!!
Så typiskt - fint väder som tusan idag och imorgon, sen blir det regn till helgen Suck!
Ha de gott i solen Kram

Dessan sa...

Kul med några nya läsare :))

Gunilla: Ni är så välkomna upp...då kan ni åka ut med oss i helgen :) Visst är det trist att vädret alltid ska bli dåligt lagom till helgerna när alla är lediga...det är surt. ram

Husbilen-Ellen sa...

Vännerna känner jag igen sen husbilsklubbens årsmöte i Norrköping. Då lärde hon mig väva på en rund papp-bricka! Kul att se dem. Fiffigt med glasskydden. Ha dé gott!

Skicka en kommentar