måndag 28 maj 2012

Mot Danmark och Ribe

När vi hade åkt en stund så såg vi att dom höll på med att fixa vägen på motsatta körfältet. Men! så mycket trafik som stockade sig på motsatta körfältet. Kön var visst 5 km lång. Vi var glada att vi slapp köra mot Stockholm där kan vi säga:)
Innan vi skulle köra på Öresundsbron fick vi då köra genom en del betalstationer
Allt funkade så smidigt med vårt digipass som vi ordnade innan resan.
Öresundsbron var mäktig. Synd bara att det blåste så mycket så det ryckte så hårt i bilen.
Inte vet jag..det kanske blåser mycket där alltid.
Fångade en fiskare på bild när vi körde över bron. Har man långzoomen så går det mesta:)
Då var vi äntligen framme i Ribe. Här checkade vi in på Ribe Camping. Men så fint det är här. Och billigt att campa också. Superfina toaletter och ett ännu finare kök/kisk/allrum. Denna camping får 5 stjärnor av oss i alla fall. Den rekommenderar vi.
När vi kom fram och ätit lite middag...för vi var vrålhungriga:). Efter det tog vi cyklarna och cyklade in till den lilla staden här i Ribe. Där det finns en massa gulliga hus. Inte roligt att cykla där bland all kullersten på gatorna. En härlig kväll i solsken.
I morgon drar vi vidare för att utforska andra ställen. Vi får se vart det blir och vart vi hamnar:)

Ha en bra kväll till vi hörs åter igen.  Kram//D

6 kommentarer:

  1. Shit va ni speedar på genom Sverige! :-) Ser väldigt trevligt ut i Danmark också... förstår ni nått av vad dom säger?

    Lycka till nu framöver!
    Kram!
    Christoffer och Jonna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det vet du hur det är att vara Norrlänning. Tyngsta delen är genom Sverige:-) i morgon börjar dom kortare etapperna tack o lov:) jo vi förstår. Dom är snälla med Danskan tycker jag. Det går bra. Ha det bra. Kram

      Radera
  2. Visst är det härligt när man kommer över Sundet, vi har bara dryga 30 mil dit, men tycker att det är för långt. Ribe Camping har vi aldrig nyttjat, men verkar ju bra, har alltid stått på ställplatsen söder om staden, med promenadavstånd till centrum. Där finns dessutom all service förutom el.
    Lämnade några tips för er fortsatta resa som svar på din kommentar på vår blogg. Lycka till och god tur! 3M

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo det var en härlig upplevelse för oss iaf. Vi har velat komma genom Sverige ganska raskt. För att sedan få köra kortare bitar resten mot Paris. I morgon ska vi se om vi hittar Ecco affären här utanför Ribe. Tack, då ska vi titta på er blogg också nu. Alltid bra med tips under resan. Kram och ha det bra.

      Radera
  3. Härligt att vara ute på resa! Öresundsbron är häftig, men jag tycker ofta att det blåser där. Känns ju extra mycket när man har en hög, men lätt (jämfört med en lastbil) bil...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo det var härligt på Öresundsbron . Det är sant att det känns mer blåsten i en större bil. Lite obehagligt tyckte vi. Men det gick bra

      Radera