fredag 8 juni 2012

Framme i Verdun

Vi fick ett tips om en camping i Verdun. Det kom av Yvónne. Tack för det säger vi. Det är ett litet ställe det här. Mysigt och lagom stort. Campingen har jättetrevlig personal. Sen har jag sett att städ personalen städar servicehuset hela tider verkar det som:) Luktar så gott. Det enda konstiga tycker jag är att det inte finns nåt toa lock och inget toapapper, det är inte vi vana.  Toapappret det måste man ha med sig. Men visst..det går väl bra.
Här har vi nu kommit fram, parkerat och satt upp svenska flaggan:) den missade vi på svenska flaggans dag och Kjells födelsedag...skäms på oss. Det dröjde inte länge så kom ekipage efter ekipage o parkerade. Man bör vara vid 11 tiden helst. Sedan kommer alla och då blir det fort fullt.
Här tömmer man toan till husbilen, bredvid till höger fyller man vattnet. Bakom nåt typ av diskställe.
Så här ser toaletterna ut. Herr till vänster o damerna på andra kortsidan av huset. I mitten finns diskställe och duschrummen. Inte så fräscht i mitt tycke. Men dom funkade. Provade om internet funkade här i receptionen...men icke icke. Det var jättedåligt så jag kunde skriva en stund men inga bilder gick att lägga in så jag gav upp o gick till husbilen.
Vi cyklade in till stan och gick runt och tittade, köpte lite lösviktsgodis i en godisbutik där dom gör sitt eget godis. Mannen i butiken gillade nog också godis, såg det ut som.....ha ha
Vi satte oss vid ett cafe och tog varsin cappuccino...a 40 kr/st. Mums mycket med grädde...gott gott:)
Vi träffade Gert o hans fru som bor där i sin husvagn sedan typ 30 år tillbaka. Deras son skulle komma hit o bo med dom i 4 v. Dom gillade allt om första världskriget. Han jobbade med det här.
Tror att detta var samma personer som Yoj (Yvonne o Jacob) hade träffat när dom var på sin tripp hit till Verdun:) Bara trevliga människor har vi träffat här. Holländarna surrar nog mest tror jag:)


Ha det gott o kram till er// D

3 kommentarer:

  1. Skönt att se att ni har kommit fram, och att resan gick bra... Tommy hälsar Kram C C

    SvaraRadera
  2. Jo nog är det samma person, som ni träffat, som vi gjorde på den campingen. Var ni ute vid Benhuset och tittade? Det var dit, som Gert följde med oss till och berättade om.
    Kram
    Yvonné

    SvaraRadera
  3. Ja, nog får ni uppleva lite av varje, allt. Vi ligger ju inte på campingar alls om vi slipper och utnyttjar inga av de serviceanläggningar som finns. Tycker det är bäst med sin egen toa och dusch och även diskutrymmen. Har man allergier vill inte jag utsätta mig för onödiga basselusker. Dessutom har vi ju alla de faciliteter vi behöver i husbilen och tycker det fungerar bra. Men var och en ska ju göra som den själv vill. Vi har ju varit ute och rest jämt i hela livet och varit på så himla många ställen, men det är alltid något nytt, vilket gör det så kul och spännande.
    Njut så mycket ni kan. Kramar 3 M

    SvaraRadera