söndag 10 juni 2012

Tur vi tog med cyklarna

Måste börja med att säga att det är guld värt att ha tagit med cyklarna. Vi har använt dom massor varje dag. Som i morse cyklade vi in mot Paris och Eiffeltornet. Detta för att kolla in läget, så vi vet vart vi ska gå när sonen kommer i morgon. Trots att det inte är det bästa vädret måste vi säga.
Det har varit mulet varje dag. Solen lyser med sin frånvaro. Vi har ca: 15-20 grader stundvis.
I går hittade vi till en bro bredvid tornet. Där stannade vi till. Det var en del brudpar som avlöste varandra för att fotografera sig med Eiffeltornet i bakgrunden. Vilken känsla att till slut se tornet med egna ögon och inte bara på en bild:) I morgon bitti vid ca kl 05.00 ska vi ta oss till Ch.De Gaulle flygplatsen, här i Paris. Det ser vi fram emot. Sen får vi visa honom hur och vart allt finns här...allt som vi i förväg tagit reda på vart allt är. Vi får väl se om vi får hit en jätte trött kille som flugit fr NZ.

Det är ändå härligt att vara här i den stora staden Paris. När vi blir 3 börjar stora utflykten.
Nu kan jag inte blogga längre. Dom kommer väl snart och säger till att vi måste handla mera om vi ska sitta här på vårt "inneställe" Mc Donalds:) :)

Ha det gott och Kram// D


9 kommentarer:

  1. Ha det så bra i Paris och hälsa Gabbe!!! :)

    SvaraRadera
  2. Cyklar verkar smart! Vi har tänkt på det länge, men det har inte blivit av (ännu)

    SvaraRadera
  3. cyklar har vi aldrig haft med oss, kanske av den enkla anledningen att vi bara har ett cykelställ för 3 men vi är ju 4..så dumt! Men barnen har ibland haft dem med på lite kortare turer här hemma i Sverige, aldrig utomlands för det har vi inte vågat släppa dem på!
    Eiffeltornet skulle jag med vilja se någon gång, en dröm!
    kram

    SvaraRadera
  4. Cyklarna är kanon, dom är alltid med och används flitigt.
    När vi var där senast så besökte en plats som heter La Defense Grande Arche. Den ligger på andra sidan Seine, staion med Metron heter La Defense. Det är ett förhållande vis "nytt" kontorsområde med olika byggnader. Inomhuscentrum. Däribland en Kub,som är 110m hög/lång. "Nya Triumfbågen" kan man kanske kalla den för. Notre Dame rymms i kubens öppning! Man kan åka upp med en utanpåliggande hiss och det finns olika utställningar och bla en film om hela detta bygge, som vi tyckte var intressant att se. Däruppifrån ser man gatan som går ända fram till Triumfbågen och man ser Eiffeltornet.
    Kram
    Yvonné

    SvaraRadera
  5. Hej, vilken härlig resa ni haft, hittills, antar att när sonen kommer att det blir ännu bättre, såklart! Ha det gott// Elin

    SvaraRadera
  6. Cyklar är ju ett måste när man är ute med husbilen tycker vi. Vi har dem nästan alltid med oss (utom vintertid såklart). Man kan se så mycket mera. Men i en storstad som Paris fungerar ju "Metron" väldigt bra och man kommer dit man vill, även om det är långt. Det är ju så mycket att titta på i en storstad och man hinner ju inte allt på bara några dagar. Men nu får ni ju snart träffa sonen och kan göra ännu mer saker som han också gillar. Nya Triumfbågen är riktigt häftig. Ha det så kul! Kram 3 M

    SvaraRadera
  7. Vad härligt ni har det!
    Kram

    SvaraRadera
  8. Så härligt att få krama om sonen, förstår att ni längtar! Vädret är som här ute på landsbygden, i Digoin så vi fortsätter nu mot Medelhavet coh Spanien :) Ha det fortsatt härligt, så skickaR jag lite sol om jag hittar nån. KRAM

    SvaraRadera
  9. JA cykel är bra att ha!

    Har dom så gott som alltid med cyklarna!

    Vi älskar att cykla!

    Ha en fortsatt trevlig resa!

    Kram

    SvaraRadera