måndag 4 juni 2012

Saarburg i Tyskland

Gatorna är trånga. Det får inte komma många möten här inte. Vår husbile är så stor. Men mysigt så mysigt:) Tur att dom har små bilar dom som bor här:)
Här har vi parkerat oss i Saarburg. Vi har verkligen fått se skillnaden på campingplatser och ställplatser här i Tyskland. Dom flesta campingplatserna ser inte så fräscha ut...tycker vi. Nu är inte alla sluskiga utan det finns pärlor också. Det har ialla fall slutat med att vi hamnat med dom andra husbilsåkarna på en ställplats.
Bilden nedan har jag lånat sonens fisheye och försökt fota hela ställplatsområdet:)
Är inte så hemma på det objektivet så kortet blev som det blev.
Men fullt var det i alla fall. Alla husbilsåkare är också så jättetrevliga här. Alla hälsar och pratar:)
Denna ställplats är centralt i Saarburg. Man promenerar lätt eller tar cykeln in till centrum. Några minuter max på cykel. Däremot har dom konstiga öppettider vid receptionerna. Man får ta sin plats och sedan betala när det är någon i receptionen. Det går också jättebra. Här kostade det 80 kr/natt. Sen kom strömmen till men toa ingick. Endast 1 damtoa och 1 herrtoa. Ingen dusch.
På dagarna cyklade vi in till stan...eller gick. Här tog vi cykeln och ville ta den korta vägen in till centrum. Kjell fick skjuta cyklarna uppför sidospåret vid trappan. Brant var det också:)
Men det gick bra, vi kom oss till stan:)

Här har vi hamnat vid ett utsiktstorn. Man kan se vart vi står med husbilen. Ställplatsen är borta vid den andra bron. Om man förstorar bilden ser man husbilarna.
Fantastisk utsikt. Man kunde se över heeeela stan :)
Vi promenerade sedan in till gränderna och den gamla staden. Där stannade vi på ett fik och tog varsin cappuccino och en bananasplit. Solen sken och det var så varmt. Dom sålde några olika glass sorter på detta Cafe Cascata.

Här fotade jag rakt ner i vattenfallet:)
Det finns en flod mitt i gamla stan. Där finns fik o restauranger på var sida. Jättemysigt att sitta där och fika under ett parasoll mitt i gamla stan:)
Här har dom skrivit lite om" Vattenfallet der Leuk." :)
Då kanske det var dags att dra sig hemåt igen. Ja ja...hem till husbilen alltså. Det börjar bli mörkt.
Jag är glad att Kjell monterat en diodslinga under markisen. För det blir kolsvart om kvällarna.

Vi har sett så vackra dalar med en massa massa vinodlare som kämpar på och tar hand om sina små vindruvsklasar...för dom är små ännu. Dom verkar sköta dom som små barn nästan. Det har varit en otrolig upplevelse att få se denna Moseldal. Det ställe som vi båda gillade bäst båda två var nog Cochem ändå. Trots att vi bara stod på en p-plats mitt i centrum. Men vi var många som körde upp på våra klossar och la oss att sova till kvällen. Allt har gått bra och vi stortrivs bland alla trevliga människor här.

Hoppas ni också har det bra därhemma.
Sen vill vi tacka för alla tips vi fått under resan. Alltid trevligt med tips. Vi har följt en del och ska fortsätta med ett tips till. Tusen tack.lämna fler om ni har.
Kram till er// D





6 kommentarer:

  1. Den bananaspliten hade ni gjort er förtjänta av som ni cyklat. Härligt att se hur bra ni har det. Vi har börjat nedräkningen för vår avfärd :)

    SvaraRadera
  2. Vad bra att du säger så Anette:) bananaspliten var jättegod också:) vi har det bra. Jag förstår att ni längtar iväg:) kram

    SvaraRadera
  3. Många härliga bilder. Blir sugen på en tur söderut! Ha dé!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det konstigt vad det drar i campar när man set bilder på dom som är på resa:)

      Radera
  4. Det är väldigt fina trakter och de gamla små städerna är bedårande. Vi tycker också väldigt mycket om Cochem, är riktigt gulligt. Fortsätter man sedan vidare västerut kommer man in i Rhendalen i Frankrike, Alsace. Där är sagolikt vackert och absolut värt ett besök. En favorit där är Kaysersberg och några av de lite mer norra städerna, det blir nog en trip dit ganska snart. De producerar dessutom våra absoluta favoritviner. Men det finns väldigt mycket fint att uppleva och titta på. Ibland behöver man bara lite mer tid, tyvärr. Fortsatt att ha det skönt och njut. Kramar 3 M

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag vet, Det går inte att åka på alla ställen...tyvärr. Om vi inte haft någon datum att passa hade man hunnit runt o sett på alla ställen man ville. Så vi får välja. Har hört att det är vackert där:) vi får se vart resan fortsätter. Tack igen för tipsen. Kram fr oss

      Radera