tisdag 19 februari 2013

Vi åkte till Stockholm i några dagar.

I torsdags på alla hjärtans dag, åkte jag o Kjell mot Stockholm. Vi hade sett fram emot denna resa...
....till den elaka "sylt kärringen" stoppade oss. Och tog av oss dessa tre små presentburkar som vi köpt till våra vänner i Stockholm. Dom vägde 20 gram för mycket och dom fick vi inte ta med. Vi försökte med allt...men denna sura kvinna som råkade stå bakom röntgen skärmen på Kallax flygplats just då...hon brydde sig inte. Dom sålde dessutom exact samma mängd uppe i fiket...men våran gick inte att få ta med. Så detta åkte direkt i hennes soptunna.....
Jag var ganska irritterad länge efteråt..i flera timmar gormade jag om detta. Men till slut var jag tvungen att släppa det, och förklara för våra vänner när vi kom fram vad som hänt. Nog är det bra att dom har säkerhetskontroller. Men ibland går dom till överdrift tycker jag...20 gram!!!
Glad blev jag igen när vi äntligen träffades igen...jag och Yvonne. Sedan har jag skrattat...eller vi har skrattat och haft så trevligt hela hela helgen. :) :) :)
Dom presenter vi hade med oss var en Piteå påse. Med sylt och marmelad(som vi nu inte fick med oss). Ett förkläde till henne och en mössa till honom. Yvonne gillar att baka, så vi tänkte att hon skulle få tänka på oss nästa gång hon sätter igång med sitt bakverk:-) :-)
Yvonne hade med sig bullar och muffins i en kartong till oss. Som vi självklart fikade upp. Dom var som jag förstod...jättegoda. Hon hade också gjort namnskylt till Kista mässan, med bloggnamnet på och vilken husbil vi kör. Naturligtvis i limegrönt. Hon vet vilken färg som gäller..ha ha
Hon blev sååå snygg i sitt nya förkläde. Hon testade det i vårt hotellrum:-)
Och Jakob blev så snygg i Piteå mössan...som han sedan hade hela helgen:-)
Alla hjärtans middagen blev vi bjudna på av Yvonne o Jakob. En 3 rätters middag på en restaurang, ett stenkast från deras hus. Dom bor lite utanför centrala Stockholm. Så dit tog vi bussen.
Förrätten var: Vitlöksbröd med tsatsiki och sallad
Varmrätt: Plankstek
Dessert: Kärlekstårta med glass och grädde.
Detta blev värsta alla hjärtans "Kärleksmiddagen".

(Dom två sista bilderna är tagna med Joy:s kamera)
Och jag fick bilderna av henne:-)

Dom hade verkligen god mat på detta ställe. Desserten var himmelskt god:-) som all den andra maten också. På kvällen när vi skulle hem strulade det med tunnelbanan. Det hade hänt en olycka så vi var tvungna att strula på lite extra med bussarna. Men till slut var vi också hemma. Efter en trevlig dag. Så vi säger: Tusen tack för maten kära ni:) En perfekt avslutning på alla hjärtans dag.
Kram D

4 kommentarer:

  1. Vilken trevlig dag!
    Bortsett från " syltkärringen"!
    Men hon kan ju inte få förstöra en hel dag!

    Ha de bra o
    Kram

    SvaraRadera
  2. Ja visst hade vi en skrattande trevlig alla hjärtansdag tillsammans.
    Mössan kommer verkligen till användning. Nu när Jakob ska iväg, blåser och snöar det för fullt!
    Tack och Kram

    SvaraRadera
  3. Fina presenter ni hade med, då finns ni i deras tankar när plaggen används :)
    Synd med marmeladburkarna! :(

    Ha en bra kväll! kram

    SvaraRadera
  4. Trist med burkarna... en del kan verkligen vara onödigt nitiska... Men fina skyltar hade ni! :)

    SvaraRadera