torsdag 21 februari 2013

Vi gjorde stan jag o Yvonne

När vi var i Stockholm, ville Yvonne visa mej alla små butikerna som fanns:-) Så på lördagmorgon kom hon förbi oss på hotellrummet innan vi skulle gå. Här ser ni vilken bra utsikt vi hade mot hötorget. Kjell bjöd henne på kaffe och en muffins innan vi skulle dra vidare:-))
Synd bara att det var så tråkigt väder när vi stod vid en sån fin utsikt i stan.
Efter att ha besökt en liten butik som sålde äkta stenar för att göra sina egna halsband eller varför inte ett armband, och där dom även sålde äkta silver, och jag då handlade en silverkedja till bra pris. Efter det gick vi rakt över gatan till mannen med alla tofsarna:-))....
....denna lilla "tofsbutik". Tala om massor massor massor med tofsar, pärlband mm, som fanns här.
Överallt i taket och fullt efter alla väggar.....
....fanns tofsar:-)) och band av alla det olika slag.
Denna Marie Antoinette tofsen kostade 1100 kr/st !! Men den var rejält stor.
Ni kanske förstår jobbet i dessa om jag säger att jag köpte den lilla nedan...och betalade 125 kr. Dom små runda detaljerna som ni ser, finns inhängt i den stora tofsen:)
Vi var in i så många små butiker som jag inte ens fotade. Men här är en i alla fall. Där dom bara sålde lakrits !!!...som jag älskar. Naturligtvis var vi tvungna att köpa hem varsin lakrits kvarn.
Här tog personalen en bild på oss inne i butiken:-)) Jättesöta och trevliga var tjejerna som jobbade där. Tänk att det finns butiker med enbart lakrits också. Hääärligt:-))
Här hamnade vi i en gammal the butik. Jag som älskar plåtburkar, och helst gamla sådana...fick vrida huvudet runt en del. För att hinna med att se alla gamla fina burkar som fanns där.
 
Vi var också in i en butik i stan som hette: Siden Selma:-) Där handlade jag till oss och vår husbil. 2 st siden badlakan och 2 st vanliga små handdukar. Det blir spännande att testa dom i sommar. Joy sa att dom tyckte om dessa handdukar i husbilen. Dom torkar visst fort...så det blir bra:-))
Vår son Christoffer hade köpt till sin mormor ett sådant här grytunderlägg, som jag blev lite avis på:) Jag hittade denna på Designtorget i stan. Svart med limegrönt i mitten. Mjukt och fint för bordet, att ställa det som är varmt på till middagen. Tovad ull är detta, och jättefint.
Även denna fiffiga skärbräda, gjord av antibakteriell plast, köpte Kjell. Han tyckte att vi skulle ha den i husbilen såklart:-) Den är så mjuk och följsam att vika ihop o diska efteråt. Tål maskindisk.
Denna plastkaraff köpte Joy & vi på mässan. Sedan har vi varit på essensbutiken också i stan och inhandlat lite av varje där. En jättemysig butik i gammal stil. Eller rättare sagt, allt är i original. Små essensflaskorna och den äkta vanilsocker burken är därifrån.
Dagen avslutades på en restaurang i stan. Bufe´middag tog vi. Vi åt och åt till vi höll på att spricka:-) plus en massa efterrätt. Ett bra avslut på dagen. Vi var trötta men glada efter dagens slut. Trots att det är lika tråkigt att skiljas åt. Men vi har skype...där surras det en del:)
Maken var också nöjd med helgen och denna goda maten.
Då var denna Stockholmresa över för denna gången. Men snart är det barmark på vägarna o då ses vi  igen: joytillsammans ochVardagsglitter.
 
Yvonne och Jag
 
Många av bilderna är Yvonnes...tack för lånet gumman:)
 
Kram/ D 

3 kommentarer:

  1. Det var ett riktigt " Stadsbesök " det!

    Kram

    SvaraRadera
  2. Så mysigt, fint och gott ni verkat haft det ;) Kram

    SvaraRadera
  3. Visst köpte vi fina grejer, både till husbilarna och hem!
    Kramiz

    SvaraRadera