torsdag 29 augusti 2013

Dåligt bemött vid Trelleborgs VC

Sitter just nu i husbilen och väntar på maken. Står parkerad vid sjukhusets p-plats med lilla pärlan. Man har aldrig någonstans vettigt att parkera när man måste in så här...på sjukhus...vårdcentraler mm.

Känner att jag märker hur dålig sjukvården blivit. Kjell fick en kvarts tid hos en läkare...det tog 5 minuter. Läkaren var så stressad att hon skulle nog ta in tiden på nästa patient...Hon undersökte honom inte ens. Hon skrev ut piller och skickade honom till röntgen...där vi nu är. Han fick inte sjukskrivning, inget sjukintyg överhuvud taget...hon hade inte tid sa hon visst hela tiden. Men hur har det blivit. Vi som patienter ska betala dyra pengar för att kanske få en läkartid...och när vi väl får det...har dom inte tid. Och är hur stressade som helst. Jag brukar för det mesta skriva om det som glittrar i min vardag...för att min blogg heter vardagsglitter:-) Men nu blev jag lite less. Hit kom vi för att få hjälp med en trasig axel...men ingen hjälp fick vi...jo en remiss till röntgen...och drop in röntgen var det. Och där sitter Kjell än. Här i Trelleborg var det då under all kritik med vårdcentralen. Inget engagemang alls. Tummen ner.

När han kommer därifrån, och om han inte behöver ner till akuten förståss...om dom ser nåt på röntgenplåtarna..annars ska vi dra härifrån så fort det bara går. Till nåt trevligare ställe. Lite trist blev det dock att det slutade så här med vår semester. Men samtidigt hade det kunnat va nåt värre.

Kram//D

5 kommentarer:

 1. Ajaj inte bra för Kjell, du skulle berätta att du skriver om detta på Bloggen! Så får man inte göra och det ska vi betala för Grrrr. Lycka till på nästa ställe Om ni nu måste gå vidare.
  Kramizar

  SvaraRadera
 2. Tråkigt men så är det allt för ofta nu för tiden!

  Det skall sparas och dras in och då blirdet ingen kvalitè!

  Kram

  SvaraRadera
 3. Men hu så otrevligt! Hoppas han får den hjälp han behöver nån annanstans av lite mera professionella människor i vården. Styrkekramar!

  SvaraRadera
 4. Det du beskriver gör mig så irriterad. Måste man köra av vägen med bilen och rulla några varv in i skogen. Jo då kommer tre bilar från räddningstjänsten, två polisbilar och minst en ambulans och du får all tänkbar hjälp. Visst är det jättebra. Men gå inte till läkare för att det gör ont någonstans, då får du bara lite värktabletter i bästa fall. Alla tittar på klockan och hinner inte lyssna till vad du vill säga. Det är verkligen tråkigt. Jag hoppas det finns undantag. Själv bytte jag vårdcentral för en vecka sedan. Dit jag har gått är säkert nio av tio läkare nysvenskar och jag tröttnade när vi inte förstår språket med varandra. Kram.

  SvaraRadera
 5. Vården här inom region skåne lämnar mkt att önska och jag 'r ledsen att ni fick upleva ett trist bemötande när ni kom tillbaka till Sverige. Vår familj har ju varit ut o in inom vården under ett par år och ja, jag har många många många hårresande historier om läkare och vård att berätta. TIll slut fick vi hjälp, i Göteborg!
  kramar

  SvaraRadera