tisdag 19 augusti 2014

Dåligt bemött

Jag brukar bara skriva bra saker här på min blogg. Jag gillar inte gnäll inlägg....men nu kommer ett irritterat inlägg från mig själv. Ni som läser min blogg...vet att jag varit lite krasslig. Jag brukar vänta alldeles för länge innan jag går hos läkaren med min astma.

I morse tänkte jag att nu är det dags. Jag ringde Cederklinikens vårdcentral...som vi valt inom familjen att gå till. Där svarade en kvinna, har aldrig pratat med henne förut. Hon var så snäsig o otrevlig när jag ringde dit...det fanns inga tider fräste hon. Jag sa att jag mådde dåligt av min astma...inte brydde hon sig om det. Hon snäste igen att det var fullt. En sak...om det är fullt, och det inte finns några tider, när jag ringer dit 07.30 ?? Det frågade jag henne...hur kan det vara fullt. Då fräste hon igen...dom är uppbokade sedan i går..Va? sa jag. Hur kan det komma sig att ni inte har någon akut jour tid?....

Strunt samma tänkte jag. Jag ilsknade till o flyttade mig själv från Cederkliniken tillbaka till vår tidigare vårdcentral...där jag gått förut. Hur får man vara så snäsig och få sitta i telefon o ta emot patienter som ringer för att få hjälp och är sjuka.....Orkar inte mycket just nu, sitter mest o vilar. Men mitt humör reagerar när man blir bemött såhär. Oavsett vem som sitter vid andra sidan luren vid en vårdcentral.9 kommentarer:

 1. Usch o Fy,sånt folk ska inte sitta där :-)

  Hoppas på bättring nu/Kram

  SvaraRadera
 2. Fel person på fel plats! Kanske därför många vårdkliniker/vårdcentraler få slå igen, för folk väljer någon annan där de blir trevligare bemött. Bra att du står på dig. Hoppas du får bättre bemötande på den andra vårdcentralen. Krya på dig.

  SvaraRadera
 3. Sådant skall vi inte acceptera.
  Vänd dem ryggen och säg ifrån!
  Jag har ett antal på min " Bojkottlista"!

  Krya på dig!

  SvaraRadera
 4. Jag reagerar som du, får jag inte den service jag önskar, då byter jag också. Min husläkare på Aneby Vårdcentral gick i pension, sen kom en ny, "Goddag yxskaft", då flyttade jag till Nässjö Läkarhus, men upptäckte att nio av tio läkare var nysvenskar som inte förstod mig. Nu har jag Nyhälsan Bräcke Diakoni, i Nässjö, vård utan profit. Tack vare dessa underbara människor där har jag fått tillbaka min sömn efter 14 år och har den mest fantastiske läkare. Jag hoppas du får den hjälp du behöver nu. Krya på fig kramar från mig.

  SvaraRadera
 5. Helt rätt gjort, bara att byta tills du blir nöjd.
  Krya på dig vännen.
  Kramiz

  SvaraRadera
 6. Nej sådana människor borde inte sitta på ett sånt ställe. Tyvärr så finns det gott om dom men tack och lov så finns det även dom med gott bemötande.
  Kram och krya på dig!

  SvaraRadera
 7. Jag blir så trött på att höra sånt här. Ja, alltså inte trött på dej som berättar men ATT det ska få vara så här. Ofta, ofta blir man såååå illa bemött på vårdcentralen. Själv drar jag mej i det längsta för att kontakta min VC, där jag tycker att man alltid är så otroligt vresig som personal - alla från de som sitter i receptionen till minsta lilla labbiträde.

  Varför jag inte byter??? Ja, det frågar jag mej själv VARJE gång jag varit där (vilket i och för sig inte är så ofta, för jag undviker dem om jag kan).

  Krya på dej!

  SvaraRadera
 8. Usch och fy så tråkigt
  Styrke-kram till dej. Hoppas du snart mår bättre igen!

  SvaraRadera
 9. Usch, så trist. Då är det tur att man kan göra ett nytt val. Många krya-på-dig-kramar! Elisabeth

  SvaraRadera