onsdag 27 augusti 2014

På rull igen:-)

Eftersom Kjell varit på fjällvandring och jag har varit sjuk...så ville jag iväg igen med husbilen. Vi satt och tittade på väderleks kartan i morse...och kom fram till att det blev Arvidsjaur vi skulle åka till. Där fanns solen. Så blev det:-))

 Vi parkerade oss nära servicehuset:-) Helt perfekt. När vi kom hit var det inte så många här. Men nu har det rullat in fler ekipage...och faktiskt  fler husbilar:)
När vi körde hit var det renar på vägen, på ganska många ställen. Dom gillar att vara på vägen:)

När vi kom fram o installerat oss på campingen..tog vi cyklarna o besökte byn. Där åt vi lunch hos Hans på hörnet. Det var bra:) då orkar man mera. Vi cyklade förbi OK för att pumpa cyklarna. Vi har bara tagit med oss 2 gamla cyklar som vi inte är så rädda om...o när Kjell pumpade...small båda däcken på min "gammel cykel":) Oj vad rädd jag blev o vad jag skrattade:-))
Tur att Kjell bytt däck 1000 tal gånger. Så fort var det gjort...in på Ok o köpa nya slangar och byta dom på min cykel...så kunde vi cykla vidare o titta på Arvidsjaurs kyrka...som vi aldrig gjort under alla år vi varit här:-)
 Detta är en gammal träkyrka...hur fin som helst.


Nu kan vi pricka av detta besök också:-) Det tog dock en massa år innan vi var in hit. Men en fin träkyrka är det:) Vi cyklade tillbaka till husbilen, satt ute i solen och drack kaffe. Här mår jag så bra. Det är så frisk o härlig luft...perfekt för en astmatiker. Här ska vi mysa ikväll:-))

9 kommentarer:

 1. Gielas glömmer vi aldrig!

  Ett av de trevligare ställena som vi varit på!
  Vi skulle stanna en natt i somras, det blev fem!

  Kram

  SvaraRadera
 2. Han är händig din man minst sagt. Fantastiskt att det finns så stora, vackra och väl bevarade träkyrkor. Hoppas ni får några fina dagar och att du kryar på dig. Kram

  SvaraRadera
 3. Härligt i Norr med den friska rena luften!
  Och tur du har en händig man med :-)
  Vilken vacker kyrka med,fantastiskt !!
  Visst är det fint att titta på kyrkor,det gör vi med!

  Ha det så gott o njut/Kram

  SvaraRadera
 4. Härligt att få komma ut i den norrländska luften.....vilken fin kyrka, vi kikar också in i kyrkor när vi är ute och rullar....

  Krya på dig!

  SvaraRadera
 5. Bra att Kjell är flink och byter däck snabbt.
  En fin stor kyrka och så ljus inuti.
  Nu får du andas mycket frisk luft och se till att bli bra.
  Kramiz

  SvaraRadera
 6. Bra du mår ok igen :-) Toppen med en man som kan laga cykeldäck m m, hur e det man säger 'en bra sås menar karl reder sig själv'. Vilken fantastiskt fin träkyrka, bra bevarad, önskar forts trevlig tur!

  SvaraRadera
 7. Ha en jättehärlig kväll med massor av mys!
  Kram

  SvaraRadera
 8. Så härligt med händiga män!!!

  Visst är kyrkan fin i Arvidsjaur :) Vi gifte oss där för 26 år sen ♡

  SvaraRadera
 9. Där är min farfar och farmor begravda

  Mvh Carina C

  SvaraRadera