torsdag 18 augusti 2016

Eskilstuna o vännerna

Nu har vi äntligen kommit oss till fina vännerna Bosse o Anki som bor i Eskilstuna. 
Dom här 2 Norrlänningarna sprang som i slowmotion, super sakta mot varandra...som på film:) haha. Sen blir det stora famnen för dom båda. däremot blev det inte så hård kram för min del. Mina revben
var rätt ömma fortfarande.
Söta Bosse hade åkt med husbilen deras o parkerat sig på ställplatsen för att vi skulle ha en plats att stå på. Det var super gulligt att ens tänka tanken av honom. Jätteglada var vi såklart för det. Ställplatserna blir fort fulla...det har vi sett. Många som har semester ännu och så många pensionärer såklart som är lediga hela tiden o passar på att åka ut när vädret är bra.
När vi hade parkerat våran bil så tog vi Bosse o Ankis bil och åkte till deras parkering som dom har för husbilen. Ett inhägnat område med grindar. Superbra när man bor i lägenhet.
Vi fick en härlig rundtur av Bosse i stan medan Anki ändå jobbade.

Här stora fristads torget och stadshuset . Detta torg brukade vara populärt förut med en massa försäljning, men det har avtagit. Några få säljare stod o sålde kläder och grönsaker.
Vi gick in i gamla stan också. Mysigt med en massa gamla hus som kör lite gammeldags försäljning.
Vi gick in i denna nyöppnade delikatess butiken. Så häftigt dom hade gjort i den butiken. Jag kom bara ihåg Pippi långströms filmerna med allt godis i stora glas burkar.:)

Man kan inte annat än önska dom lycka till med denna butiken som känns som att man kommer tillbaka i tiden när man kliver in i denna fina butik.

Titta så gammal kassaapparat som fanns, och denna gamla telefonen. 


Sen fortsatte vi i gamla stan där vi hittade ytterligare en läcker butik: Ostbiten. Nog gillar jag ost men i denna butiken luktade det rejält med fotsvett :)) haha...så hemskt att jobba i den doften hela dagar. För det doftade alltid så sa tjejen bakom disken.

Kjell var nog lite sugen på en ostbit :)
Flaskor i olika färger stod prydligt i fönstret.

Vi kom sen tillbaka till stadsparken som var så himla fin. Dom har verkligen lagt ner en massa pengar på en massa blommor, sandstrand med solstolar mm superfint verkligen

 Denna Statyn som kallas Guds hand.
Här fanns det rätt många pelargonior. Så fina planeringar

Långt där över på andra sidan ser man husbilsplatsen. Jättefin och central o 50 kr/dygn . Men utan faciliteter. Mer centralt än såhär kan man nog inte stå:)
Vi blev hembjudna på middag hos våra vänner Bosse o Anki. Vilket lyx att bli bjuden så här när vi är på genomresa. :) Tusen tack söta ni det var jättetrevligt.
Allt trevligt har sitt slut också...tyvärr. Vännerna skulle upp på jobbet tidigt dagen efter...så vi kramades och gick tillbaka mot husbilen. Det hade börjat skymma och då blir det så vackert med all belysning:) Här skiftade färgerna i denna fontän så läckert. Jag blev riktigt förtjust i denna staden.
 Jag kunde inte riktigt se mig mätt på detta fina.:)
Spegalblankt...sååå fint.
 Väl tillbaka vid husbilen i vacker kvällsbelysning.
 Superbra att stå parkerad så nära vännerna. :) och vilken magisk utsikt vi hade.
Här ryms 6 bilar parkerade, men då står man tätt intill varandra. Vi var 5 när vi var här o det tyckte vi var lagom.

5 kommentarer:

Lennart och hans tankar sa...

Trevligt att besöka vänner.
Såå smidigt med bobil!

Kram

Millans Värld sa...

Vad trevligt att träffa goda vänner!

Kram och ha det bäst!

BoBil333 sa...

Vad fint ni har skrivit och vilka fina bilder, roligaste bilden är nog när vi småspringer till varandra jag och Kjell och kramas 😃😃, kram till er båda ❤️

JoY sa...

Väldigt fint ni står där o vackert med all belysning på kvällen Extra kul att träffa vänner.
Kramizar

JoY sa...

Väldigt fint ni står där o vackert med all belysning på kvällen Extra kul att träffa vänner.
Kramizar

Skicka en kommentar