onsdag 10 augusti 2016

Jag o väninnan på Nolia och sen lite Carthago.


Idag var jag med min fina väninna Tarja på Nolia, heeela dagen:)) Och vi hade det super trevligt.
Vi började med att gå till hall 8 där dom säljer allt från himmel o jord:) Jag hade pratat med kvinnan som säljer Wrapmaster. Vi hade problem med att den stänger ordentligt...så vi fick en NY !! Det kallar jag service. Dessutom fick vi en ny rulle gladpack till :) Glad blev jag och fortsatte shoppingen:)
Vi hamnade vid där dom säljer trädgårds tillbehör. Där fastnade Tarja för en jättefin fontän hon ska ha på stugan som jag säger...men "gulan" kallar hon huset själv:) Så det blev till att handla:)
Superfin var den verkligen och vatten är ju verkligen så rogivande.

Här fastnade vi vid bordet som har allt för fötter :) Men vi handlade inget här. Men jag kan säga att det blev en hel del och en massa påsar som handlades under dagen:) Det är så praktiskt att allt finns på samma ställe så kassarna kan bli många om man är på shoppar humör.  Klockan gick så fort och påsarna blev tyngre så vi delade på oss och väninnan åkte hem vid middagstid.
**********

Nolia hade öppet lite längre ikväll så Kjell kom ner efter jobbet o avlöste väninnan :)
Så våran sista runda blev vid Carthago...vårt husbilsmärke som vi är så nöjda med.
 Carthago chic e-line som våran bil :)
 Här Carthago C-tourer
 I Carthago c-tourer tycker jag att dom lyckats med färgkombon ...i alla fall i denna husbilen. Det mörka med det röda gillade vi båda skarpt.


Sen hade dom en smart lösning som jag försökte fota:)) Kjell tog tag i ett handtag i lilla soffan, vips hade du en möjlighet att kunna lägga ner saker under dynan . Enkelt o smart :)

 Toa o dusch.

Lite bilder här nedan från den husbil som vi har e-line.
 På årets bil har dom ny grill fram på husbilen. 
 Tycker att dom förstört inredningen lite i denna. Inte alls lika mysig som vår. Alla speglar och belysningar var minskat ner. Lite synd.
 Denna bilen som stod här hade exakt likadan klädsel som den vi har.:) Man kände sig som hemma. Sen älskar jag detta mörka trä i inredningen som denna bilen och våran bil har:)
Eftersom det är queensbed i denna husbilen så är det separat toa och dusch. Dom har gjort en specialare vid toa dörren. Om man bara vill stänga in sig i sovrummet så stänger man dörren. Vill man in i toan så sätter man bara handen i hålet o öppnar, och då är det en magnet som håller fast dörren i ordinarie dörr.
Den här lösningen gillade vi inte. I vår bil är det en skjut dörr att stänga in sig. Sen kan gäster eller den som är uppe längre än den andra fortfarande gå på toa utan att komma in i sovrummet. Vår toa är utanför den skjutdörr som vi har. Den lösningen är kanon :)

I duschen hade dom sagt någon typ av mörkläggnings tyg uppe i taket också. Fästes med tryckknappar.... Nåt nytt :)
Annars ser den ut precis som vår bil. Inga större förändringar.
Det är alltid kul att gå in o titta och jämföra sin egna bil med dom nya som kommer ut. Men det var inte någon skillnad annat än toadörren tyckte vi. Sen har vi ju enkelsängar så vi har dusch kabinen inne i toan. Det gillar vi bäst. Tur att smaken är delad :-)

Dessa kläder kom också hem med mej från Nolia med min väninna: Så dom kommer senare men på lilla barnbarnet:-)

Dessa plagg är en del bara av dom kläder jag köpte.

Nu har vi packat det sista för vår kommande Kroatien resa. I morgon börjar vi vår resa söderut..med första stopp såklart i Umeå och våra söner o lilla barnbarnet förståss. Nu blir det maaasssor med pussar på lilleman.11 kommentarer:

Kors och Tvärs sa...

Lite gammalt och lite nytt. Så kul att se nya Carthago - det är ju som du skriver Bästa Bilen! Kul att shoppa annat också
Kram

Lennart och hans tankar sa...

Alltid roligt att titta!

Kram

Carina Carlsson sa...

Hur länge blir ni borta på eran resa ??

Carina Carlsson sa...

Hur länge blir ni borta på eran resa ??

Dessan sa...

Kors o Tvärs: Dom har inte gjort förbättringar på bilen så vi behåller vår fina bil. :) sen måste jag shoppa lite till barnbarnet också 😄.

Lennart: jo titta o jämföra är kul ☺️

Carina: vi vet inte. Vi tar en dag i sänder. 😄

Millans Värld sa...

Men så härligt.
Ska ni resa till Kroatien.
Jag gissar att vi får se många fina foton därifrån.

Kram och ha det bäst!

Gunilla Strand sa...

Ha en riktigt härlig resa!! Vi "följer med" er ;)
Hojta till om ni tar en natt i Falkenbergstrakten på vägen ner så kan vi bjuda på ett glas vin/öl
Kram :)

Matts Torebring sa...

Kabe är lite röda också. Ha det gott vänner!
Kram

Dessan sa...

Millan : ska försöka m lite bilder här under resan...beror hur internet är? Ha det bäst du me. Kram

Gunilla: tackar 😄Vi hoppas att Telenor funkar för bloggen, så den orkar ladda upp bilderna till bloggen 😜. Hoppas det funkar så alla jan hänga med 😄. Tack snälla för inbjudan😘 Vi åker till Borensberg Tors-fre :) Kanske för långt från er ? Och så jobbar ni kanske nu ? . kram

Matts: Du e rolig du 😄Kram till er också


FREEDOMtravel sa...

Alltid kul att titta på nya modeller! Ofta upptäcker man ändå att man är rätt nöjd med den man har ;) Vi behöver bara reparera ett och annat som är trasigt....

Lena bloggar sa...

Intressant med nya lösningar SOM liknar andra premium lösningar blir gärna så attraherar oftast de som köper nytt man vänjer sig o gillar oftas det man har. Kring artiklar var det ovanligt mycket av. Tack för bra bloggande Från Nolia 2016.

Skicka en kommentar