tisdag 23 augusti 2016

Ingolstadt i Tyskland

Börjar detta inlägg med att säga att detta med att blogga med Telenor frihet funkar kanon....hoppas det fortsätter så ju längre ner vi kommer :)
Jag skrytte över vår tomtom igår. Vår husbils gps :) Idag såg vi nåt vi inte sett tidigare på den...att en bil låg i diket...zooma närmare så ser ni :) Så vi får informationen i tid...o det är bra.
När vi kom fram efter en sådär 20 minuters kö, såg vi en lastbil .Det var vitt och smulor över vägen. Dessutom hade lastbilen Svensk text på ;-) När man ser att det gått bra ändå för dom inblandade blir man glad när man ser att det bara var plåtskador. Senare på eftermiddagen såg vi i mötande vägriktning att det varit en seriekrock...en massa bilar hade kört in i varandra. Vi såg att den kön var ca 3 km lång...o skulle snabbt öka. Autobahn får man verkligen vara skärpt på.
Vi parkerade husbilen på stallplatsen mitt i stan här i Ingolstadt när vi äntligen kom fram....Men först klädbyte..här var 27 grader varmt...sååå härligt.
Vi tog genast ut våra cyklar när vi parkerat oss på ställplatsen o cyklade ner mot stan som låg ett stenkast från där vi står.
En super mysig stad med jättefina hus som dessutom fyller 500 år i år:))...och hade en tygaffär !!! Självklart ville jag in och titta i den:-)
men det blev bara till att titta:))

Vi gick också in i kyrkan här. Det är en katolsk kyrka som heter Munster Zur Schönen Unserer Lieben Frau. Jodå...långa namn, och sen kan vi inte Tyska...jaja det får gå ändå:)
Det första vi gjorde var att tända ljus för våra fina ungdomar,(sönerna och Jonna) och lilla barnbarnet som vi vill så väl. En fin tanke till dom även i denna kyrkan
En riktigt vacker kyrka. Kolla in orgeln...Hur vackert kan dom göra?
wow säger jag.!!
Den var superfin. Klicka på bilderna så ni ser bättre :))
När vi kom tillbaka till ställplatsen som är riktigt mitt istan o bara kostar 45 kr med el o toa....jo ni hörde rätt :))...så fixade vi lite mat bakom husbilen. För vid detta laget hade det kommit husbilar till alla platserna. Så nu är det fullt och klockan är17.30.
Det är det som är så stressigt nu för tiden. Att man måste vara så tidigt ute för att kunna få en plats att sova över på. Men även denna gången fanns det en plats för oss. Och den är här :)
Dagens tur blev rejält lång. Men vi har som sagt en tid att passa på onsdag. Då kommer yngsta sonen från Barcelona till Wien med flyget och då måste vi vara på plats :) Idag fortsätter vi till Wien o beräknas vara där under eftermiddagen.

6 kommentarer:

Lennart och hans tankar sa...

Vi är många nu så det gäller att komma tidigt tyvärr.

Kram

FREEDOMtravel sa...

Hemskt med olyckor, men viktigast att det inte är perdonskador! Ingolstadt är fint! Vi var där förra året och hälsade på den svenska bloggerskan Linnea: http://www.freedomtravel.se/2015/11/ingolstadt-tyskland/

JoY sa...

Vilken stor fin kyrka. Lite trist att man måste vara ute i god tid för att få en plats. Med tanke på att det blir fler fler av oss husbilsägare blir jakten på nattparkering tuffare. Kör fortsatt försiktigt.
Kramizar

Husbil och Resor sa...

Vi har varit förskonade från att se olyckor på våra resor i Europa. Trevlig läsning. Man får vänja sig att det är trångt på platserna. Vi gör som ni stannar vid kl 3,00 på eftermiddagen.

BoBil333 sa...

Du ser dessan, Telenor Frihet levererar...kram

BoBil333 sa...

En annan sak som är bra för oss som följer er, koordinater och en kartbild :-)

Skicka en kommentar