torsdag 25 augusti 2016

Lite från Wien :)

Då var dagen kommen när vi skulle möta sonen i Wien. Han bestämde att han skulle ta tåget in till stan där vi skulle möta honom. Vi tog tunnelbanan in själva från campingen in till stan....i några timmar i förväg :) Vi gick runt och tittade vart han skulle komma in och vart han kunde låsa in väskan. Så då visste vi vart vi skulle gå när han kom in till stan.
När allt det var gjort så kom sonen till slut. Väskan låstes in och vi fick gå ut för att göra stan:)
 

När man nu ändå är i Wien så måste man väl ändå besöka Wiens katolska domkyrka som finns vid Stephansplatz. Det var min önskan att få gå dit. Kyrkan är vigd åt Sankt Stefan som brukar kallas "den förste martyren". Denna romanska och gotiska katedralen är 107 m hög och 34 m bred.

 Sot som ansamlats under århundraden har på senare tid avlägsnats och förändrat kyrkan från en svart byggnad till en vit. Jag går upp i varv när jag får titta på såna här gamla byggnader....men det är väl åldern...hahaha.
Självklart så tände vi ett ljus för våra ungdomar o vårt barnbarn, torts en av sönerna är med oss. Vi tänder oavsett...och detta vi gjorde nu också. Denna gången var det sonen som fotade oss.
Synd att man inte ser lika bra på bilderna hur häftigt det var inne också. Dom kunde verkligen bygga förut.
När vi var med sonen till Paris för några år sedan då åkte vi upp högst upp i Eiffeltornet som är 300 m högt. Så detta torn kände inte så märkvärdigt men ändå kul att ha varit upp där...68 m högt. Så åter igen fick jag min bild över att vi 2 varit uppe högt igen:)
Kjell följde faktiskt med upp denna gången. Han som är så höjdrädd. Men kaxig blev han när han såg en som var räddare än vad han var. En man som slickade väggen med näsan mot väggen :) stackare. Tror nog att Kjell växte lite när han kände att han vågade följa med upp:)
Utanför stod det hästar med vagnar redo att köra turister runt i stan. Ja inte gick det för oss inte. Vi blev nog allergiska bara gå i närheten av alla dessa hästar i rad. Nu fotade jag bara några stycken o dom räckte kan jag säga...aaatjooo

En vacker stad. Vi har nu sett det vi vill se av denna staden. Jättefint...men jag tycker att det är för stora städer detta, man hinner inte ta in allt när det är så stort. Så därför blev det lite extra i det vi kikade på. Jag är nöjd och resten av familjen är det också. Så vi åkte till husbilen och tog det lugnt o satt ute på kvällen. Rätt mysigt att få lite extra sommar på kvällarna också.
10 kommentarer:

Lennart och hans tankar sa...

Fina bilder från en trevlig stad.

Kram

JoY sa...

Bra gjort Kjell. Visst är kyrkan fin och med ett vackert tak. Wien är en stad som har mycket att titta på.
Kramizar

Rolle o Carina sa...

En fantastisk fin stor kyrka!

Ha det gott o njut där...Kram

FREEDOMtravel sa...

Den ser mäktig ut den där domkyrkan. Wien måste vi besöka nån gång!

Husbil och Resor sa...

Det var en pampig kyrka (katedral)

Millans Värld sa...

Otroligt mäktig kyrka.

Kram

s p i n d e l t j e j e n sa...

Svar:
Åh vad kul! Det är magiskt!! :) Ni kommer få en fantastisk tripp. Vart ska ni bo i Kroatien?

Dessan sa...

Spindeltjejen: vi ska stå i Pula, Krk o Rovinj tror vi :) men först lite vattenfall:) tack igen för fina bilder:)

Matts Torebring sa...

Ni är ju riktigt kulturella. Men vilken byggnad, Oroligt.
Kram & Ha det gott vänner

Lena bloggar sa...

Åh taxk dör att ci fick vara med i det vackra Wien pampig kyrka! Ja stora städer är väl bäst att ta en guide ledd tur med buss/taxi etc det tar för mycket tid att "läsa in o ranta runt' då man är där. Ni tycks ha plockat några russin. God tur!

Skicka en kommentar