onsdag 31 augusti 2016

Mot Camping Jezevac i Krk, Kroatien

Vår Gps lyckades denna gång lura in oss på en supersmal väl från Plitvicka sjöarna och mot Krk. Vi trodde vi hade fastnat med bilen på en smal väg när vi fick möte av bilar!!!....Ut går jag och pratar med kvinnan i den mötande bilen...och ut kommer en kille från en lastbil bakom oss...Lastbilskillen lyckas dirigera om all trafik och hjälpa oss därifrån...det gick ingenstans att vända bilen. Så vi tog rygg på honom o han hjälpte oss ut från den hemska vägen. Som man ser på bilden så fanns det ingen chans till möte av annan bil. Det var tyst i bilen i 8 mil, och spännande var det, men det gick. En bussig ortsbo som hjälper en turist i nöd :))Han fick en guldstjärna i himlen av oss. Jag ska aldrig mer klaga på autobahn...det är då säkert. :)

Jag kände mig som väninnan Yvonne : http://joytillsammans.blogspot.hr/. Hon brukar sätta upp kartboken över ögonen när det blir för spännande när dom kör husbil :)...det kände jag att jag också ville göra denna gången. Tack vare lastbilskillen gick allt riktigt bra.
 Rätt många övergivna hus körde vi förbi....
 Här bodde en kvinna som man ser precis framför ladugårdsdörren...en gammal kvinna med "huckle" på huvudet. Oj så eländigt fattigt. Man ser bara detta när man råkar köra fel väg. ;-)
 Nu börjar vi till slut komma ut på större säkrare och inte så branta vägar i bergen. Och det kändes skönt.
Skylten Krk började visa sej också :)
 Äntligen började vi se skylten till Campingen också. Valamar Hotell och resort här kommer vi:))
 Äntligen !! är vi här. När vi stiger ut husbilen är det 30 grader i skuggan..
så härligt att få svettas lite:))
Vår plats var lite trång tyckte vi när vi kom hit. Men Kjell lyckades parkera bra med sonens hjälp. Så det blev riktigt bra faktiskt :) Vi har häck runt om och står under några träd så det blev perfekt med tanke på solen som hettar hela dagen. :)
 8 meters husbil som vi har räcker för att parkera. Man får inte ha större...då blir det problem.
 Det är en jättefin camping detta. Här städas det hela tiden av suverän personal. Toaletterna blänker hela tiden. Tycker lite synd om dom som jobbar här o städar. Inte lätt när det är så mycket folk i omlopp. Men dom är alltid glada o hälsar ändå :)
 En del campingtomter har värsta lyx. Här har dom egna stolar och parasoller nedanför deras husbils/husvagns plats. Men vi förstod inte hur dom tagit sig ner med sina ekipage här ??
Smalt o brant ner...huuvva så hemskt. Skulle aldrig vilja köra ner här med husbilen. Svänga vänster...nänä det skulle inte gå med vår husbil.
 Det finns olika servicehus med toa och dusch, här är ett av dom.
 Receptionen på kvällstid :)
 En mysig restaurang.
 Badtofflorna är inköpta o klara här på campingen, det är så mycket sjöborrar så såna skor har alla som badar här. Sonen hade redan köpt sina innan resan hit. Vi köpte våra här jag o Kjell betalade 90 kr/par. Då vet ni det :))
Kan väl säga att sonen njuter och det gör vi också:)
Dessutom har han fått ner sin badkruka till mamma i badet ..haha.  Det var längesedan jag badade men kul var det. Jag dök till o med...lite ialla fall för att få se fiskarna :))
Vattnet är ju så klart och härligt här. Alla skulle behöva få komma ner hit och se så fint det är här:-)
Nu väntar frukost och en solstol åter igen på stranden. Men som sagt...smörja in sig med 50 solskydd först. Det är ett måste.
Deciree

6 kommentarer:

JoY sa...

Skrattar när jag läser vad Jag gör när det är för eländigt smalt, bra med kartbok då hahaha
Roligt att se campingbilderna, känner igen den. Badskor köpte Jakob också där och dom hänger med än idag trots att det är 8år sedan vi var där. Han tillhör också BadkrukeFamiljen så dom räcker läääänge till.
Fortsätt ha det gott i sol och hav.
Kramizar

Dessan sa...

Joy: för 8 år sedan var det nog bättre kvalitet på badskorna. :) Det är sulan man är ute efter för sjöborrarnas skull...annars årsomsättning tunna skorna. Riktigt jobbigväg det där...smalt o eländigt...huva så hemskt. Annars är allt kanon. Kramiz

Husbilen-Ellen sa...

Som Lennart brukar säga:det ordnar sig. Det gjorde det för er också. Man får se mycket, när man lämnar motorvägarna.

Lena bloggar sa...

Upplevelse är semestern full av, skrattar o säger lite smolk i bägaren men så fick ni se hir det såg ut där på dom smala vägarna! Skönt blev de sen forts härlig tur?

Rolle o Carina sa...

Ser ju helt underbart ut där ni är!
Trånga vägar gör resan spännande :-)

Ha det gott o bada på.....Kram

Matts Torebring sa...

Vi kom också på den eländigt smala krokiga vägen från Krk. Vi vände så fort vi kunde.
Njut och ha det gott

Skicka en kommentar