torsdag 10 oktober 2013

Tips om app fr transportstyrelsen

Vi vill tipsa er om en penningsparande APP, från Transportstyrelsen.
.
Sedan vi köpte den här husbilen som i har nu, så har vi den inte påställd hela tiden som vi hade förut. Med våra förra bilar. Vi ställer på den när vi ska ha den. Och ställer av den när vi kommer hem:-)) Enkelt eller hur:-) Det man bara ska tänka på är att vänta 15 dagar innan nästa påställning. Annars debiteras det från förra avställningsdagen. Det enda som kommer till är en påställningsavg på 50 kr.
Här ser ni hur allt ser ut i mobilen.

Vi har laddat hem en app till vår I-phone från transportstyrelsen, där vi enkelt kan ställa på och av vår husbil. Detta genom en enkel knapptryckning. Och den gäller direkt. Försäkringen ändras också automatiskt från en stillestånds försäkring till en helförsäkring när vi ställer på bilen...och såklart tvärtom när vi ställer av den. Vi har laddat hem appen från appstore eftersom vi har i-phone. Finns säkert för andra mobiler också.  Vi tycker att detta är mycket bättre än att ha bilen påställd hela tiden när man inte använder den och den står på gården. Onödigt att betala en massa i onödan:))

Hos oss har Kjell bytt från sommar till vinterdäck på vår husbil. Så här ställs ingen husbil av inte. Vi kör hela vintern också:-))

Kram// D

11 kommentarer:

  1. Jättebra tips - ska genast leta på androidmarket. Kram

    SvaraRadera
  2. Lennart: Ett bra tips va:-)

    Anette: Visst:) det är ett bra tips som vi ville dela med oss av. Kul att du laddade ner det direkt...kul:-))Varsågod det var så lite:) Kram

    SvaraRadera
  3. Hej & Stor Kram & Tack & Bock! Jag skall testa direkt. Funkar det bjuder jag på tårta när vi möts. (Fast det gör jag ändå)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Matts: lycka till:) det funkar. Tack snälla:-))Så nu längtar vi till tårtbjudningen:-) kram

      Radera
  4. Tack för tips! Vi har precis ställt av vår, och det gjorde vi på nätet. Men det där verkar ju smidigt!

    SvaraRadera
  5. Freedomtravel: vi gjorde som ni förut. Men som sagt, i 2 år har vi använtvdenna appen. Supersmidigt:))

    SvaraRadera
  6. Vad mycket fiffiga grejer som finns.
    Ha en fin fredag!
    Kram

    SvaraRadera
  7. Millan: ha en fin fredag du me:-)Kram

    SvaraRadera
  8. Vi har ingen app, men använder oss av vår PC. Det fungerar också bra. Inte ska man betala i onödan. Ha en bra helg!! Elisabeth

    SvaraRadera