söndag 25 maj 2014

Morsdag // Cykelutflykt

MORSDAG IDAG ! :)
Vill börja detta inlägg med att gratta min käraste mamma, idag på morsdag. Hon är den bästa mamman, för mig ialla fall:) Hon finns alltid där när jag behöver. Vi har den bästa kontakten man kan ha. Vi pratar med varandra varje dag, frånsett när vi är utomlands med husbilen. Då är det sms som gäller :)
Paketet o sko kortet har jag redan lämnat till henne. Och det blev hon superglad över:)) Hoppas du får en fin morsdag trots att vi inte är hemma kära mamma. Kram till dej o pappa.
**********************

I går hade vi en super härlig dag här i storstan. Morgonen började med en cykeltur till loppis:) Där jag hittade några glas. Blev så glad att det fanns likadana glas som dom jag köpte i somras när vi var hit:))

 Vi cyklade vidare till Tyresö slottet.....
 ...vidare genom skogen:)
 ...ner till detta fik på Notholmen.
Ibland har man mycket o balansera när man ska gå till bords:)) Om ni tittar på mej:))
 ...det var gott att få äta lite efter cykelturen :))
 ...Här var så vakert. Men det är det väl alltid vid vattnet:) och i solsken dessutom:))
 Efter lunchen så promenerade vi längre ut på ön, där vi hade lite pick nick:)
 Kjell passade på att doppa fötterna:))
Hur mysigt som helst...och jätte varmt:)

Tyresö kyrka.
Tyresö kyrka uppfördes åren 1638-1641 på initiativ av friherre Gabriel Oxenstierna, dåvarande ägare till Tyresö slott. 
Vi cyklade vidare till Tyresö kyrka. Där Yvonne o Jakob gifte sig för 14 år sedan. Eller förgiftade sig..som dom sa:)) Här var det par som gifte sig...med en timmes mellanrum...här är ett par som just var klara...o nästa par väntade..Denna brud o brudnäbbar var så superfina:))

Vi hann smita in en snabbis innan nästa bröllop. För att få se inne kyrkan. Som vanligt så fotade jag predikstolen:)).....
Predikstolen är kyrkans främsta klenoder. Den tillverkades  under året 1637-40 i Tyresö. Den är av ljusare o mörkare ek. snygg:))
 ...och kyrko orgeln såklart:)) Orgelverket byggdes år 1842 av ogelmästare Peter Zackarias Strand, Stockholm.
 Efter det vi suttit och vilat..och tittat på alla brudparen.....på avstånd. Så cyklade vi vidare till Trollbäckens kyrka för att titta på våra vänners döttrar...som skulle sjunga i en kör.
 Ja ibland fick vi gå också o skjuta cyklarna. Våra vänner har ingen el-cykel, då måste man vara kompis o kliva av o gå med dom. På vissa ställen var det sååå branta backar.

Det var Jubileums konsert trollkören som blivit 40 år. När dom började sjunga så reste sig håret på mina armar. Oj oj!! Så vansinnigt duktiga dom var. Synd att vi hamnade så långt bak..så vi såg inte så bra. Men det hördes bra ialla fall. Det var allt från ungdomskör till gamla trollkören. Jätte jättevackert. Sen är jag så imponerad av unga killar som vill vara med i kör...dom var så jättebra också:)

 Döttrarna var: Tjejen i den gula klänningen Christina, och på samma rad 3: fr henne till höger, Ulrika.

 När vi var klar med kören så blev det middag hos vännerna på deras altan inglasning. Ett bra avslut på denna jätte trevliga dag. Sen tackar jag Yvonne för lånet av en del bilder till detta inlägg:)

Just nu sitter jag och blogga i bilen på väg ännu mera söderut. Vi ska nämligen få åka till Gekås o Ullared. Vi kommer dit i kväll. Är det bloggvänner i farten..kom dit:)) Vi o Yvonne o Jakob. Kommer att ses på Husbilsträffens träff i Göteborg på torsdag. Tack för denna gången. Vi ses snart igen:)

Kjell o Deciree




2 kommentarer:

  1. Vilka härliga foton du bjuder på.
    Ni verkar ha det så mysigt vart än ni är!
    Kram

    SvaraRadera
  2. Vi har också firat Mors Dag med cykelutflykt. Kram

    SvaraRadera