onsdag 23 januari 2013

Ommurning av hustegel

I somras såg våran husgavel ut så här...största delen av sommaren. Det upptäcktes att teglet på huset var murat med fel murbruk, och att stenar börjat lossna...så då börjades arbetet med att knacka ner alla stenar och börja om murningen......som tog sin lilla tid. Stenar gick sönder och murarfirman hade problem att få tag på likadana stenar...men till slut fick dom det:-) Och husväggen blev som ny.
Färdigt!! :-) iallafall denna lilla väggen. Även denna sommar -2013, kommer det att bli jobbare på vår gård, och vid vårt hus. Hela huset ska muras om...bron ska förmodligen bort och även altan..den inglasade.!! Det tog en hel sommar att fixa gaveln på huset...undrar hur länge det kommer att ta att mura om alla stenar denna sommar. Det blir en härlig vår och sommar som vi går till mötes. Huset kommer att bli kanonfint, som en karamell. Och dessutom med RÄTT murbruk denna gången:-)
Nu ska jag ta mej en titt i vår lilla pärla som står i husbilsgaraget. Och som bara väntar på oss:-)
Kram// D

6 kommentarer:

  1. Oj vilket jobb men fint blir det säkert. Ni får passa på att ta långsemester under tiden eller i alla fall en tur till Kungliga Hufvudstaden då?
    Lycka till i husbilen
    Kramiz

    SvaraRadera
  2. Det är nog risk att vi gör det kära vännen:-) Då kommer vi hos er:-) kramiz

    SvaraRadera
  3. Behändigt att kunna fly med husbilen och slippa vara hemma när det pågår!
    Husbil är bra jämt och till allt!

    Kram

    SvaraRadera
  4. Håller med dej till 100 % absolut:-) Kram

    SvaraRadera
  5. Då är det ju skönt att ni har husbilen och kan ge er iväg när byggnadsställningar kring huset. Men huva vad mycket jobb. Man brukar ju säga att tegelhys aldrig går sönder. Vad är det för klant som använt fel murbruk? Stackars er. Men blir nog bra när det blir färdigt. Kram 3 M

    SvaraRadera
    Svar
    1. 3:m. Visst är det tur att vi har husbilen då. Och visst är det mycket jobb...men vi gör det inte själva som tur är. Det kommer att bli jättefint när allt är klart. Kram

      Radera