tisdag 23 juli 2013

Nytt husbilsgarage igen:-)

 Då var det dags att byta den omtalade husbils duken som det blev fullt i små hål i. Då är vi glada att vi har 2 söner som så gärna hjälper till. Vi klarar inte av att göra en sån här stor sak själva. Så det tackar vi varmast för att vår son Christoffer och hans kompis Patrik, och vår yngsta son Gabriel hjälpte oss:-))
 Här är det rivning av gamla duken som är på gång.

 En av dom starka står nöjd och glad på andra sidan....Christoffer:-))


 Den gamla duken drogs åt sidan.

Här var det då dags att sätta upp den nya duken till husbilsgaraget. Nog märks det allt att det är en tjockare duk nu. (620 g/m2). Nordisktaltbutik.se/husbilstalt har vi beställt från. Som jag berättat tidigare så fick vi problem med småhål. Så vi fick ett nytt tält med det tjockare väggar som dom börjat att göra nu. Helt klart ett bättre tält. Och bra service av dom:)
Lilla Pärlan får stå vackert på sidan om medan tältbytet görs:-)
Det var ett välda jobb. Stort och tungt. Kjell fick stå och trycka med en lång bräda med en fast tejpad handske, för att maka efter tältduken så killarna fick dra efter och få över allt till deras sida.
 Uppsatt och klart:-)
Efter jobbet blev det surströmming, och för mej och Christoffer...saltströmming. Vi 2 äter inte suris..men det går bra att äta tillsammans ändå...o äta nåt annat:-))
Tusen tack Gabriel, Christoffer och Patrik för hjälpen. Utan er hade det inte gått att få upp husbilstältet så smidigt och bra som det gick med eran hjälp. :-)) Som tur är så har även värmen börjat komma sakteliga till oss också. Det är vi glada för. För i morgon får vi Stockholms främmande:-))

Kram// D

4 kommentarer:

  1. Jo jo mensann nu är 08orna på G hihi och solen har kommit fram nu när vi kommer fram till Svartvik för att äta.
    Att dra tältduk, är jättetungt, vi vet. Bra att ni har starka killar att kalla in vid ett sådant project. Duken är inte så lätthanterlig precis.
    Kramiz

    SvaraRadera
  2. Vilket fint garage! Är helt säker på att husis kommer trivas där! Jag gillar inte heller surströmming, men det kanske är svårt när man kommer från Skåne och inte alls växt upp med det där...
    ;)

    SvaraRadera
  3. Krävs det byggnadslov för detta fina garage och vad kostar det mellan tummen och pekfingret, som vi säger i Småland? Det ser gediget ut.

    SvaraRadera
  4. Så nu är det alltså bytt. Själva garageduken. Det måste ha varit ett jättearbete. Säger som de andra, i de lägena är det skönt att ha starka killar som kan vara behjälpliga. Nu är det klart, det är ju skönt. Och er pärla kan stå skyddad och fin när det blåser kalla vindar och blir vinter. Ha det så gott. Kram 3 M

    SvaraRadera