torsdag 14 november 2013

På bio med mamma.

Idag tog jag min mamma och bjöd med henne på bion "Mig äger ingen". Härligt när det var mitt på dagen dom visade också. Perfekt för oss:-)). Filmen är delvis inspelad här i Piteå. I det område där mina föräldrar bor. Det var kul att se. Mikael Persbrandt är en jätte bra skådis tycker jag. Jag gillar alla hans filmer han gör. Detta var en gripande film förståss. Och bra gjord.

Mig äger ingen:
Det är en gripande men samtidigt varm och humoristisk berättelse om 5-åriga Lisas villkorslösa kärlek till sin alkoholiserade pappa. Det är också en skildring av Sverige på 70-talet och arbetarklassen bleknande ideal. Mamman lämnar familjen och Lisa kämpar för att behålla bilden av hjältepappan. Till slut ställs Lisa inför ett livsavgörande val.


       

När jag kom hem blev jag sååå sugen på glögg...var bara tvungen att värma lite:-))

Min kväll ska avslutas med att gå på kör med sonens flickvän Therese. Tänk att det trodde jag väl aldrig att man skulle få gå o sjunga i kör med Gabriels flickväl. Ska bli så jätteroligt. Vi ska åka förbi o hämta upp henne hos sonen och sedan när vi är klara får vi skjuts hem igen...av kära maken:-)

Kram// D

5 kommentarer:

 1. Vi gick förbi en biograf på kvällspromenaden i går!
  Vi avvaktar lite!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Det var väl snällt att ta hand om mamma och göra sig fri mitt på dagen och göra trivsamma saker tillsammans. Kram

  SvaraRadera
 3. det är en film som jag vill se, gillar också Persbrandt.
  Och sjunga i kör med sonens flickvän, så härligt att få umgås på det sättet med!
  kramar

  SvaraRadera
 4. Bio på dagen är en bra ide. Skulle också vilja se den filmen.
  Lyckliga dig som kan sjunga, när får vi höra?
  Kramiz

  SvaraRadera
 5. Körsång är verkligen en lisa för själen! Och bio är så mysigt. Du har det bra, du! (och jag också, för den delen *S*)

  Ha en fin söndag!

  SvaraRadera