torsdag 30 januari 2014

Ut o lufta "Pärlan"

Nu har vi väntat nog länge på att få åka ut med vår husbil. Vi har bara väntat på att Tyskland ska leverera en hel dörr åt oss. Vi är inne på vårt 3:e byte av bodels dörr nu. Det går inte riktigt som vi vill. Och inte som verkstan vill. Nu ska vi testa att åka ut i helgen med "pärlan" trots att denna dörren är sned och problem att stänga. Den nya dörren är på väg...pust. Men när??
Vi åker till vårt andra hem i helgen. Jag har haft en sådan abstinens...så vi bestämde att starta värmen och börja packa husbilen för en helg....igår kväll. Vi åker inte långt...ungefär 15 mil enkel väg:) Det blir bra. Jag följer troget bloggen : Husbilen-Ellen. Elisabeth skriver så bra och visar så fina bilder. Däribland kart "snuttar" hur dom kör. Inte vet jag än om jag kan fixa det..men jag tog en bild från min mobilkarta:) Inte blev det lika fint inte:)) Men får titta på kartor sen:-)) 
Som ni ser så har vi fått hämta hem husbilen efter lång tid på verkstan. Än är inte allt klart. Tyskland är verkligen hur sega som helst att skicka sakerna till killarna på verkstan. Vi blir så less...men bilen funkar ju!..hur dörren fungerar det återstår att se i helgen. Julen är över för detta år.
Men jag kommer att ha ljusstaken tänd i helgen. Det ser ändå inte riktigt ut som en advents stake:) eller hur? Inte är det nån som bryr sig om det. Vi hade inte husbilen hemma heller så vi kunde åka ut till nyår som det var bestämt. Så nu får "staken" följa med på denna resan:)

Sonen med flickvän tar över marktjänsten hos oss medan vi är borta. Dom sover så gott hos oss:-) Det blir bra.

Trevlig helg

8 kommentarer:

  1. Härligt att få komma ut med bobilen!

    Ha en trevlig helg!

    Kram

    SvaraRadera
  2. Njut av turen. Jag hade stora problem med abstinens förra sommaren då vår bil hade elfel. Nu njuter vi av husbilslivet.

    SvaraRadera
  3. Lennart: Jo det ska bli härligt. Trevlig helg på er oxå:-) Kram

    Maggan o Ingemar: Vi ska njuta:-) Det gäller att passa på. Oj vad tråkigt att ha elfel...en sommar. Då vi använder husbilen mest. Det är bra att ni får njuta nu då istället:-) Kram

    SvaraRadera
  4. Låter härligt det där att komma ut,men fel årstid !!
    Vi åker bara mellan April-Okt då det är bättre väder!
    Tråkigt med er dörr,hoppas det ordnar sig snart då!

    Ha en trevlig Bobilsresa/Kram

    SvaraRadera
  5. Stackare vad ni får kämpa med att få er bil hel och vad tid det tar. Det låter helt otroligt. Men 15 mil tycker jag är en relativt lång helgresa vintertid. Vi åker också ut i morgon, men bara knappt tre mil enkel resa. Ha det gott vänner. Kram.

    SvaraRadera
  6. Ni har väl satt på riktiga däck, ni verkar ha en del snö där ni bor. Norrland är fint på vintern också, synd bara att den är så lång och mörk. Ni får vänta länge med att komma ut och röra på er och Pärlan........

    Kör försiktigt och ha en go helg!

    SvaraRadera
  7. Är så glad för er skull att ni har fått hem Pärlan. Njut och ha det gott.
    Kramiz

    SvaraRadera
  8. Rolle o Carina: Ha ha. För oss spelar det ingen roll om vi campar vinter eller sommar. Naturligtvis föredrar vi också sommaren o få sitta utanför husbilen också:) Tur att vi närmar oss sommaren...eller hur?. Kram

    Matts: Vi kämpar inte så mycket. Det är nog hellre verkstan som försöker elda på Tyskland för att få svar om leveranser. Vi vill gärna åka en bit hemifrån. 15 mil är inte så långt hos oss:) Hoppas ni får det fint på er tripp också. Husbilslivet det är livet det:) Kram till er också vänner.

    Widings: Jo, vi har nya vinterdäck. Det känns tryggt. I vinter har vi inte lika mycket snö som vi brukar ha. I helgen passade det fint att åka ut en sväng o lufta både oss och pärlan:) Tack för det o trevlig helg på er med. Kram

    SvaraRadera