söndag 12 maj 2013

Lite fix hos sonen

Jag vill att det ska bli varmt, så björkarna kan spricka ut klart någon gång. Det är en fin tid nu när allt blir grönt och fint. Men en jobbig tid också för alla allergiker och astmatiker. Kände det i morse. Trots att det inte är speciellt grönt hos oss, började morgonen med nysningar...allerginysningar. Vi har luftrenare mot pollen mm i sovrummet och en i köket...vilket är tur just nu. Det gäller att skydda sig, så vi har en i husbilen också. Det luktar så gott av dessa maskiner, för dom renar luften så bra:)

I går lördag fick vi umgås med Gabriel..vår son och hjälpa honom att byta gardiner i hans kök tex. Han hade köpt nya i köket. Jag fick den äran att läggan ner dom åt honom. Det är så högt i fönstren, och upp till taket så det finns inga gardiner som passar. Då kommer stora sprättaren fram:) Resultatet blev jättefint hos sonen. Han hade valt fina gardiner med ett tryck på, som passade superbra hos honom:)
Sedan fick han putsa alla fönster i sin lägenhet med min fina Kärcher fönstertvätt. Jag gillar den skrapt. Hur skönt som helst att slippa vara med händerna i så mycket vatten, jag bara spreyar med sprayflaskan och trasan, sedan suger man upp med fönsterskrapan. Fönstren blir sååå fina. Inga ränder alls. Och hur smidigt som helst. Om ni ingen har, köp en så får ni se själva:)) Jag rekommenderar den starkt.
Idag skiner solen äntligen hos oss. Ska prova gå ut o känna lite värme..om jag börjar nysa igen o snora:)

Ha en fin söndag

Kram//D

6 kommentarer:

  1. Håller tummarna att du kan vara ute en stund i alla fall och få njuta solen sköna strålar. Märker även här att pollen far i luften, min cykel har en tunn hinna pollen på sig varje dag.
    Vitsipporna har snudd på blommat över.
    Fönstertvätt, ja den skulle man kanske skaffa?!
    Kramizar

    SvaraRadera
  2. Skönt att ni fått bättre väder!

    Ha de bra !

    Kram

    SvaraRadera
  3. Joy: Grönskan ute är lite spännande just nu...men inte värst ännu:) Denna pollen som ligger överallt är inte rolig...Apropå fönstertvätten...om du köper den kommer du inte att ångra dej:-D. Kram

    Lennart: Vi hade bättre väder en stund...men nu regnar det igen. Det gör inget om det är varmt samtidigt...då grönskar det medan regnet sköljer bort all pollen. Men den där riktiga värmen har inte infunnit sig än. Kram

    SvaraRadera
  4. Hej Dessan! Vad duktig du har varit:) Jag är bara så sur nu att jag kan inte njuta av det fina vädret!:(
    Hoppas din vecka har börjat bra!
    Kram Sirpa♥

    SvaraRadera
  5. Aha, så denna fönsterskrapa fungerar alltså precis så bra som reklamen säger?! Tack för tipset, nu får det nog bli en sådan skulle jag tro om jag har råd? Är den mmkt dyr?
    kramen

    SvaraRadera
  6. Tur att sonen har en så snäll och hjälpsam mamma. Men samtidigt är det kul när grabbarna också intresserar sig för att få det fint hemma. Vi har en likadan Kärcher, men vi har mest använt till att suga fukt på rutorna i husbilen under vintern, då det alltid blir immigt. Men nu har vi ett vintertäcke så nu kanske vi skall prova den till fönstertvätt istället. Värt att prova. Kram 3 M

    SvaraRadera